Offlight 1 . 0

Social media, telefoons, altijd online, nooit meer eens echt tijd voor elkaar. We vergeten soms om stil te staan bij het nu en worden geleefd door de hectiek om ons heen. Dat moet veranderen. De gezelligheid aan tafel, het ouderwetse samenzijn, aandacht voor elkaar, wie verlangt daar niet naar? Daarom hebben we de Offlight ontwikkeld. De Offlight brengt familie en vrienden weer samen.

De Offlight streeft ernaar de mentale gezondheid te bevorderen door het smartphone gebruik te verminderen. De smartphone schaadt onze mentale gezondheid op twee manieren. Allereerst, zorgt deze voor een overstimulatie door ons te voorzien van een continue informatiestroom. Een informatiehoeveelheid die onze hersenen maar nauwelijks kunnen verwerken. De smartphone draagt hiermee bij aan de vele depressies en burn-outs in de moderne maatschappij. Door het smartphone gebruik te verminderen ontlast de Offlight onze hersenen en bevordert het de mentale gezondheid.

Anderzijds schaadt de smartphone onze sociale relaties, we hebben veel contacten maar het contact wordt steeds oppervlakkiger. We spreken minder vaak af en wanneer we bij elkaar zijn laten we ons meer en meer afleiden door de smartphone. De Offlight gaat dit tegen door mensen te stimuleren hun telefoon weg te leggen wanneer ze bij elkaar zijn. De Offlight bestaat uit een telefoonhouder en een lamp. Wanneer een telefoon in de houder wordt geplaatst, beloont de lamp met warmer en gezelliger licht. Hoe meer telefoons worden verzameld des te gezelliger het licht wordt. Hierdoor wordt een setting gecreëerd die sociale interactie bevorderd. De telefoons leiden ons niet meer af en de sfeerverlichting doet de rest.

De Offlight brengt ouderwetse gezelligheid en ontspanning, het warme samen zijn met familie en vrienden, weer terug in de moderne maatschappij.