Offlight in de BNR Studio

Met deze lamp leg je je telefoon wel weg

Heb je éindelijk een datum kunnen vinden voor dat etentje met je vrienden, zit iedereen de hele avond op z’n telefoon. Merlijn Smits en Mark Beltman hebben hier een oplossing voor bedacht. Ze hebben een lamp gemaakt die, hoe meer mensen hun telefoon wegleggen, steeds mooier licht geeft.

Prikkels

De zogenoemde ‘Offlight’ is ontstaan uit het afstudeerproject van Smits: ‘Ik heb toen onderzocht wat de relatie is tussen gezondheid en licht. Een telefoon zorgt natuurlijk voor constante prikkels. Na mijn afstuderen zijn we een stap verder gegaan en hebben we het wegleggen van de telefoon gekoppeld aan licht.’

De bedoeling is dat je je telefoon in een houder plaatst, waarna de lamp aan gaat. Hoe meer telefoons er bij komen, hoe feller en sfeervoller het licht wordt. Uiteindelijk ontstaat er een donkeroranje gloed.

USB

De lamp zelf is nog een prototype, maar hangt wel al boven de eettafel thuis: ‘De volgende stap is dat we er een usb-poort van willen maken. Dat geeft nog een extra stimulans om de telefoon weg te leggen’, vertelt Beltman.

De lamp valt al in de smaak. Afgelopen week was deze te zien op de Dutch Design Week en er hebben zich veel geïnteresseerden gemeld, zegt Beltman: ‘Veel mensen zijn enthousiast om het een stap verder te brengen’. Smits vult aan: ‘Er kwam ook een eigenaar van een escape room langs, die de lamp wel in de kamer zag hangen.’

Klik hier om het volledige artikel op de BNR website te lezen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *