LED Event 2017

Offlight

Social media, telefoons, altijd online, nooit meer eens echt tijd voor elkaar. We vergeten soms om stil te staan bij het nu en worden geleefd door de hectiek om ons heen. Dat moet veranderen. De rustige gezelligheid aan tafel, het ouderwetse samenzijn, aandacht voor elkaar, wie verlangt daar niet naar? Daarom hebben we de Offlight ontwikkeld. De Offlight brengt familie en vrienden weer samen.

De Offlight bestaat uit een lamp met een telefoonhouder. Zodra er telefoons in de telefoonhouder worden geplaatst, gaat het licht branden. Hoe meer telefoons in de houder, hoe gezelliger de situatie. Het werkt twee kanten op. Hoe meer mensen hun telefoon wegleggen, hoe meer onderlinge communicatie en gezelligheid er is. Daarbij, hoe meer telefoons in de houder, hoe sfeervoller ook het licht. Via het sfeervolle licht worden mensen beloond voor het wegleggen van hun telefoon. Zo krijgen vrienden en familieleden weer echte warme aandacht voor elkaar. De Offlight, dé lamp die mensen weer tot elkaar brengt.

Organisatie:
Smits&Beltman

Te zien in:
Technopolis, Mechelen op 29 november 2017
Congrescentrum 1931 Brabanthallen, Den Bosch op 30 november 2017

Unieke eigenschap / toepassing:
De Offlight stimuleert mensen om hun telefoon weg te leggen door beloning met warm, gezellig licht. De lamp zou ideaal zijn in restaurants, waar koks zich ergeren aan het telefoongebruik van zijn klanten. Mensen zouden een moment samen moeten hebben, samen genieten van het eten en niet door hun telefoon afgeleid worden.

Andere mogelijke toepassingsdomeinen zijn thuis, in een gezin bij de keukentafel. Ook kan de lamp mogelijk in basisschool / middelbare school klassen worden toegepast.

Technische gegevens:
Lamp straalt licht uit via LED’s die door Ghoststaven schijnen: acrylaat staven met glasvezel

Welke toegevoegde waarde had uw bedrijf in het ontwikkel- of productieproces:
Wij zijn geen officieel bedrijf, maar twee studenten die in het kader van een afstudeeropdracht/eigen initiatief deze lamp hebben ontwikkeld. Het idee en ontwerp komt van onszelf. In samenwerking met een bedrijf hebben we de lamp: het frame en de telefoonhouder, ontwikkeld. Vervolgens hebben we met z’n tweeën alle elektronica geregeld en de lamp geprogrammeerd.

Maten:
Telefoonhouder: 29cm x 19cm x 28cm
Lamp: diameter 80cm

Lees onze volledige inschrijving voor het LED-event hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *